baggerbootlow

De wegen waren hier en daar glad door het bevroren sneeuwdek. De kerstmaaltijd was nog niet verteerd.
Om 11.00 uur die dag werd ik gebeld door de havenmeester Hellevoetsluis met een zeer vervelende mededeling “uw motorboot (ex Duits douane grens bewakingsboot, 10 meter lang 160 pk) is gezonken in het kanaal door Voorne te Hellevoetsluis”, zijnde de lig plaatst van Das boot. Na de schrik te boven zijn gekomen begaf ik mij ter plaatse, sprak de havenmeester en aanschouwde de situatie. Met tranen in de ogen zag ik dat alleen het bovendek nog zichtbaar was. De rest was in de diepte verdwenen.

De havenmeester gaf mij aan dat hij ingevolge de milieu wetgeving al een gespecialiseerd bedrijf had gewaarschuwd om maatregelen te treffen om olievervuiling in het kanaal te voorkomen. Ik wist mij verder nog geen raad. Door een goede kennis van mij ben ik in contact gebracht Sterk in Waterwerk. Hij zou mij verder kunnen helpen. Na contact te hebben opgenomen met hen ondernam hij, ondanks dat het zondag was, direct de benodige acties.


De berging kwam op gang, Sterk in Waterwerk ondersteunde het gespecialiseerde bedrijf m.b.t. tot mogelijke olievervuiling, regelde duikers en een kraan. Nadat de boot leeggepompt en wel weer rustig op het water dreef stelde hij een onderzoek in naar de oorzaak van het afzinken. Een duidelijke verklaring daarvoor werd niet gevonden. Ook een ter plaatse verschenen verzekeringsexpert kon geen oorzaak vinden of waarnemen. Ondanks alles werd onder het genot van een kopje koffie het geheel nog eens door besproken met de verzekeringexpert. Sterk in Waterwerk was bij dat gesprek als deskundige aanwezig. Het geheel resulteerde in het feit dat ik, naar volle tevredenheid, door de verzekering mijnerzijds schadeloos werd gesteld.

Jammer was dat de havenmeester uit eigener beweging een gespecialiseerd bedrijf m.b.t mogelijke olie vervuiling had gewaarschuwd. Sterk in Waterwerk bleek ook alle benodigde oil resque materialen te hebben wat ruim 50% voordeliger uit zou zijn gevallen voor mij.


Sterk in Waterwerk, nogmaals mijn dank voor jouw hulp, jouw deskundige begeleiding bij de diverse diensten en de berging van Das boot. Voor mij is alles naar volle tevredenheid verlopen. 
Zondag 28 december 2014

Na onze beslissing om Marina Hellevoetsluis binnen de Vesting opnieuw als 'Arie de Boom haven' in eigen beheer te gaan exploiteren is al snel gebleken dat de haven  op essentiele punten gemoderniseerd, gerationaliseerd en vooral gezelliger gemaakt moest worden.

De keuze om dit project samen met Sterk in Waterwerk aan te pakken is ons bijzonder goed bevallen.
Uitgerust met goed materiaal, ervaring en kennis van zaken zijn de noodzakelijke aanpassingen, waaronder een belangrijke herindeling van  de haven, binnen de kortste keren gerealiseerd.

Met alle disciplines in één hand en meedenkend met ons eigen team heeft de haven een ware metamorfose ondergaan, tot groot genoegen van onze ligplaatshouders.
Dit alles op basis van een transparant en zeer verantwoord kostenplaatje.

Alex de Boom
Algemeen Directeur Marina Hellevoetsluis
President  Arie de Boom Groep